Billie

 

Billie (een verhaal apart)

Billie is een forse labrador reu (nog niet gecastreerd) ,geboortedatum onbekend ,wat wel bekend is ,is dat Billie als pup, samen met zijn broertje , afgelopen mei in een buitenkennel is belandt. We vermoeden dus dat hij omstreeks februari/ maart 2021 is geboren.

Ondertussen is zijn broertje verhuist en slijt Billy zijn dagen alleen in de kennel. Geen ideale situatie dus.

Billie kent dus nog niets, heeft weinig tot geen menselijk contact gehad en moet alles nog leren ,maar in Billie schuilt een heel energiek, sociaal en vooral leergierig dier.

Hij heeft even de tijd nodig voor hij naar je toekomt maar goed als je bijna geen menselijk contact hebt gehad is dat ook niet vreemd natuurlijk. Als hij je eenmaal kent is het een vriendelijke ,zachtaardige onderdanige hond die het heel graag goed wil doen voor zijn baas, hij is sociaal naar andere honden en speelt ook erg graag.

Aan de lijn lopen kent hij ondertussen en als hij aan de lijn trekt laat hij zich goed corrigeren.

Opvallend aan Billie zijn ,zijn amberkleurige ogen die je aankijken met een blik “gaan wij samen iets doen vandaag? En krijg ik dan een knuffel als ik het goed doe ?”

Voor Billie zoeken we een baas die veel tijd en energie in hem wil steken ,die met hem aan het werk gaat (socialiseert); die hem leert wat een hondenleven dient te zijn. Met hem gaat wandelen , hem laat spelen met andere honden en hem de regels van het huis bij brengt.

Een thuis met een goed omheinde tuin waarin hij kan ravotten maar waar ook plaats is voor hem binnen het gezin . Een lekkere mand bij de kachel en gezelschap van “zijn“ roedelmensen. De aanwezigheid van een andere is geen must maar zou voor hem misschien wel als voorbeeld kunnen dienen.

Een thuis zonder kleine kinderen (15 jaar of ouder)

Of Billie met katten en/of andere kleine dieren kan is ons onbekend .

 

Bent u degene die Billie kan en wil geven wat hij verdiend vul dan geheel vrijblijvend het Aanmeldingsformulier Adopteren  in .
In een oriënterend gesprek wordt verdere informatie over Billie met u besproken.

Bij adoptie geldt voor Billie wel een castratieverplichting die ook door ons gecheckt zal worden .

                                       

 

                                       Stichting Jacob's Ark
                                           © 2012 - 2021