Quinta nog niet beschikbaar voor adoptie

QUINTA is een bloedhond teefje , geboren 14-10-2017 dat wij vandaag (25 juli) in opvang hebben genomen.
De fokker heeft haar tot een maand geleden in een veel te kleine bench opgesloten gehouden en wilde haar om onbekende redenen laten euthanaseren! Gelukkig was daar die Barmhartige Samaritaan die dit wist te voorkomen en Quinta onder zijn hoede nam; alle goede bedoelingen ten spijt kon hij haar door omstandigheden niet houden en vandaag heeft hij haar aan ons overgedragen.

Wij gaan met haar naar de dierenarts voor een volledige check up en we gaan kijken wat Quinta's behoeften zijn in een nieuw thuis. Maar eerst gaan wij haar tot rust laten komen en mag ze naar hartelust spelen en ravotten, zoveel beter dan hele dagen opgesloten te zijn in een veel te kleine bench! Go Quinta, you go girl!

Ze is nog niet voor adoptie beschikbaar! Binnenkort een uitgebreide update over deze schattebout.

 

UPDATE 28 juli

Vrijwel direct nadat wij Quinta in opvang hadden genomen viel het gastgezin twee dingen op: haar ogen waren ontstoken en het zag er onder haar staart 'anders dan anders' uit.
In haar paspoort stond een aantekening van de fokker: Tweeslachtig? Een goede vraag voor de dierenartsen in de kliniek, de afspraak stond voor de volgende dag op het programma.

Quinta kon zich verheugen in grote belangstelling van de diverse dierenartsen die allemaal een kijkje bij die mooie en vooral lieve hond kwamen nemen.
Ze kreeg een zalfje voor haar ogen en kerngezond werd ze bevonden, op die vreemde achterkant na. Er werden foto's gemaakt die zijn opgestuurd naar de Faculteit Diergeneeskunde in Gent, want wat was hier aan de hand? Tweeslachtig was ze in ieder geval niet, maar wat dan wel.

Er kwam bericht uit Gent. Er is nog slechts 1 soortgelijk geval bekend van een hond in Nederland, maar die bleek ook nog allerlei andere kwalen te hebben. Er is geen enkele aanwijzing dat dat bij Quinta ook het geval zal zijn, maar nader onderzoek zal dat definitief moeten uitwijzen.
De precieze naam van het euvel konden de dierenartsen zo snel niet geven omdat ze eigenlijk zoiets nog nooit hadden meegemaakt, maar waar het op neerkomt is dat het vlies dat normaal tussen de urinebuis en de dikke darm aanwezig is (waardoor de boel gescheiden blijft) bij Quinta ontbreekt.
Dit is nu nog geen probleem, ze is nog jong, maar als hier niet ingegrepen wordt zou dat in haar latere leven wel voor grote problemen gaan zorgen, daar kunnen we ons waarschijnlijk allemaal wel iets bij voorstellen.

Er is een afspraak voor dinsdag 31 juli gemaakt; er wordt dan een vaginale scopie gedaan om precies te kunnen vaststellen hoe het er vanbinnen uitziet en wat de procedure voor de ingreep zal zijn om dit euvel te herstellen. Tijdens de operatie zullen meteen de baarmoeder en de eierstokken verwijderd worden en daarna zal ze er in haar verdere leven geen enkele hinder meer ondervinden. Net als nu zal ze gewoon 100% zindelijk zijn.

Kort nadat wij op Facebook bekend maakten dat wij Quinta in opvang hadden genomen, ontvingen wij via diverse kanalen berichtjes over een fokker in België die het niet zo nauw met het welzijn van zijn honden schijnt te nemen. Of Quinta inderdaad van deze fokker afkomstig is kunnen wij niet met zekerheid zeggen maar de kans is groot, en we weten nu wel precies waarom hij haar niet aan de man kon brengen.

En blijkbaar doe je als fokker dan het volgende: 7 Maanden heeft ze daar doorgebracht. Een bloedhondpup die best nog wel wat vlees op de ribben kan gebruiken maar nu toch al ruim 40 kilo weegt. Die sluit je dagelijks op. In een kooitje van 40x50 cm! En het dan ook nog gek vinden dat ze niet te houden is als ze er even uit mag...
En als het dan toch echt niet lukt om haar te verkopen? Simpel: DAN LAAT JE HAAR AFMAKEN! Geen enkele vorm van leven voor een jonge hond zou ze gehad hebben, geen enkel plezier zou ze gekend hebben! Vréselijk boos worden wij daarvan en over een dergelijke fokker willen wij heel veel zeggen maar dat mogen we helaas niet.

Van afmaken is bij ons natuurlijk helemaal geen sprake, never nooit niet! Wij gaan haar laten opereren en we gaan ervoor zorgen dat Quinta een geweldig bloedhondenleven krijgt.
Maar het mag duidelijk zijn dat alle onderzoeken vooraf en de delicate operatie die uitgevoerd moet gaan worden, ons heel veel centjes gaan kosten.
Wij zijn een kleine stichting, veel inkomsten hebben we niet, wel altijd veel kosten omdat we elke hond die aan onze zorgen is toevertrouwd alle (medische) zorg geven die hij/zij nodig heeft.

Veel mensen hebben gereageerd op de eerste berichten over Quinta, veel mensen hadden met haar ellendige start in dit leven te doen. Wij hopen van ganser harte dat al die mensen, en liefst nog meer, bereid zijn om een donatie voor Quinta te doen, hoe klein ook, elk bedrag is welkom en vele kleintjes maken een grote.
U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer
NL02 SNSB 0947 5500 54 (BIC SNSBNL 2A) o.v.v. Operatie Quinta.
Na het dierenartsbezoek van a.s. dinsdag volgt op deze pagina natuurlijk weer een update.

Voorts hopen wij dat u net als wij geniet van de foto's die eerder vanmiddag gemaakt werden, de eerste zwempartij van Quinta. In het begin vond ze het nog een beetje eng maar al heel snel had ze de smaak te pakken en werd het een plens- en plonsfestijn van jewelste.

Help ons alsjeblieft Quinta het leven te geven dat ze verdient, dankuwel.

 

UPDATE 31 juli

Zoals vorige week gemeld werd vandaag opnieuw met Quinta een bezoek aan de dierenarts gebracht om de binnenboel eens goed te kunnen bekijken voor de ingreep die verricht moet gaan worden.

Het was nog even spannend, want we hoorden dat de enige andere hond die tot nu toe bekend was met deze kwaal destijds moest worden geëuthanaseerd omdat allerlei andere afwijkingen werden aangetroffen. Wij deden een schietgebedje!

Bij Quinta bleken dergelijke problemen gelukkig niet aan de orde en het is nu van belang om te weten of ze al loops geweest is. Wij vermoeden van niet, ze is immers nog zo jong en honden van grote rassen worden over het algemeen loops na het 1e levensjaar, maar we kunnen toch maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Daarom wordt vandaag nog contact opgenomen met de fokker (!) in de hoop dat hij bereid is ons deze informatie te verstrekken.

In ieder geval is het zo dat de dierenartsen het liefst 2 maanden na de loopsheid opereren, dit om de kans op incontinentie in Quinta's latere leven te vermijden. Ze zal dan dus gesteriliseerd worden en tegelijkertijd wordt het vlies tussen de urinebuis en de dikke darm hersteld.

Het is allemaal niet niks, en dit betekent voor nu 2 dingen: in de eerste plaats zal ze nog enige tijd in het gastgezin moeten blijven, en in de 2e plaats - en dat is minder voor Quinta die nu net het water ontdekt heeft - ze mag tot na de operatie niet meer zwemmen! Wij hadden ons zoiets ook al gerealiseerd, maar we zijn toch blij dat ze in ieder geval die ene keer zo heeft genoten.

Voorts was Quinta ook tijdens het voor haar helemaal niet zo leuke onderzoek weer die ontzettend lieve hond en inmiddels heeft ze alle harten in de praktijk gestolen!

Het mag duidelijk zijn dat wat nog staat te gebeuren geen gemakkelijke maar zeker ook geen goedkope ingreep zal zijn.
Wij bedanken uit de grond van ons hart alle donateurs die hun steentje al hebben bijgedragen, maar we kunnen echt nog wel wat donaties gebruiken. Vindt u onderin de vakantiebeurs nog een kleinigheidje wat u voor Quinta kunt missen, dan zijn wij daar enorm blij mee! Veel kleinigheidjes maken nog steeds wat groots en wij kunnen Quinta daarmee het heerlijke hondenleven geven dat wij haar beloofd hebben.
Ons rekeningnummer is nog steeds NL02 SNSB 0947 5500 54 (BIC SNSBNL 2A) en vermeld er dan even bij 'Operatie Quinta', dankuwel!

 

UPDATE 8 augustus

Goed nieuws over de doneeractie voor Quinta, onze rebelse jonge bloedhond. Waarom rebels? Nou, haar pleegmoeder ziet inmiddels bont en blauw want de jongedame is een klein beetje lomp (we zeggen het heel voorzichtig), en ze kauwt niet alleen op kluifjes of daarvoor bedoelde speeltjes, maar weten jullie wel hoe lekker vloerplinten zijn?! En zeg nou zelf, een bloedhond wil wel een speeltje van formaat en een kabelhaspel is daar heel geschikt voor...
Ach, wij scharen het onder de noemer puberteit, het gaat vanzelf allemaal over en het blijft heerlijk om haar te zien genieten.

Inmiddels mochten wij voor haar €700,- op onze rekening ontvangen en daarmee komen we een eind in de richting van het bedrag dat nodig is.
Alle donateurs héél hartelijk bedankt!

 

 

 

Update 14 december

Het is zover Quinta is loops en dat betekend dat we eindelijk een operatie kunnen gaan plannen in de 1e helft van april .

 

 

Stichting Jacob's Ark
© 2012 - 2019