ADOPTIE OP AFSTAND

Mars, alias Mr. Snickers, wordt gesponsord door Hetty Schuurkes

De Stichting Jacob's Ark zet zich met name in voor de honden die moeilijker of misschien wel helemaal niet plaatsbaar zijn.

Dat zijn bijvoorbeeld de oudere honden of honden zoals Mars, alias Mr. Snickers. Hij verblijft al langere tijd in opvang en is moeilijk plaatsbaar omdat hij erg schrikachtig is, maar zeker ook vanwege de problemen die hij in het verleden met zijn pootjes heeft gehad en die de rest van zijn leven in hoge mate zullen beïnvloeden. Maar het manneke heeft nog zoveel plezier in zijn leven en gaat op zijn slechte pootjes toch elke dag weer graag mee voor een boswandeling. Mars zal de rest van zijn leven dagelijks medicatie nodig hebben voor zijn slechte skelet.
 
De meeste mensen die op zoek zijn naar een hond zien er toch erg tegenop om die financiële last op zich te nemen.
Mars heeft het thuis gekregen waar hij de rest van zijn leven mag doorbrengen. De stichting heeft hem in permanente opvang geplaatst, wat zoveel betekent dat we financieel verantwoordelijk voor hem blijven.

Jessy wordt gesponsord door Fleur Volckaerts

Jessy is in haar jonge leven al vele malen herplaatst. Ze is te klein voor de liefhebber van een Franse Basset maar het grootste probleem is haar hyperactiviteit, door veel van haar vorige eigenaren zwaar onderschat. Jessy hoeft niet meer te verhuizen, ze blijft in het gastgezin waar ze zich met haar liefste maatje Daantje prima vermaakt.

Daantje wordt gesponsord door Marion en Clive Lynes

Daantje was geplaatst maar kwam weer terug. Hij blijkt chronisch onzindelijk, rent van buiten naar binnen om zijn behoefte te doen, de omgekeerde wereld dus maar het is de wereld van Daantje. Onafscheidelijk van zijn vriendinnetje Jessy, en ook Daantje mag de rest van zijn leven doorbrengen in het gastgezin.

Donna wordt gesponsord door Bea Enthoven-Heijkoop

Donna komt uit een buitenlands asiel. Bang voor alles en iedereen, te bang om te leven! Maar in het gastgezin is zij wat uit haar schulp gekropen, haar grote steun daarbij is de Sint Bernard Hummel.

Donna is niet plaatsbaar, ze zou zo'n grote verandering niet overleven en daarom mag ook zij de rest van haar leven doorbrengen in het gastgezin.

Karel wordt gesponsord door Hélène van Asseldonk

Karel is een mooie bas en hij is ook erg lief. Maar hij kan zich ook op een heel andere manier manifesteren en voor veel baasjes is dergelijk gedrag een probleem. Het is zeer terecht niet iets wat zij van een basset verwachten, en haken al snel af als het gedrag van Karel tijdens een adoptiegesprek aan de orde komt. Wij willen het hem niet aandoen om geplaatst te worden en weer terug te komen, Karel heeft in de voorgaande jaren al genoeg moeten doorstaan en daarom hebben wij besloten dat hij in permanente opvang zal blijven, tenzij - en dat geldt ook voor enkele van de op deze pagina vermelde honden - DE baas voor Karel zich meldt, je weet uiteindelijk maar nooit.

Jumbo wordt gesponsord door Cisse Volckaerts

Jumbo is een kruising Jack Russel x Franse Basset. Wij vonden hem op Marktplaats, een hondje van 11 jaar dat moest verhuizen omdat hij steeds wegliep. Gelukkig werd hij aan ons overgedragen, maar een hondje van 11 jaar, daar beginnen niet veel mensen meer aan. Wij hadden direct een gastgezin voor hem waar hij in het gezelschap van andere dieren én lieve baasjes heerlijk van zijn gouden jaren mag genieten.

Pip wordt gesponsord door Elske van Asseldonk & Rutger Spiertz

In mei 2018 werd Pip geplaatst en we onderhielden steeds contact.
Echter in januari 2019 werd er aan de bel getrokken.
Pip had voortdurend blaasontsteking en ze had een allergie waardoor ze veel jeuk had en haren verloor.
Ze was mank en had steeds oorontsteking.
De medische kosten liepen steeds hoger op en werden een zware last.
In samenspraak met de mensen een afspraak gemaakt bij een dermatoloog en een maandelijkse financiele bijdrage van de stichting afgesproken .
Echter in februari kwam alsnog de mededeling dat er afstand gedaan zou worden van Pip .

Arme Pip kwam dus weer terug in opvang.
Als eerste hebben we een bezoek aan de dierenarts gepland en een echo van de blaas laten maken. Daaruit bleek dat door een verwaarloosde blaasontsteking littekenweefsel was ontstaan waar telkens weer bacterien in achter bleven en er weer een nieuwe blaasontsteking ontstond.
Dit littekenweefsel hebben we operatief laten verwijderen en sindsdien heeft Pip nooit meer blaasontsteking gehad.
De mankheid hebben we opgelost door Pip ruim 15kg te laten afvallen (gewoon door beweging en gezonde voeding) .

Bij binnenkomst had Pip een enorm slechte vacht maar na een paar weken flink ruien kwam er een mooie glanzende jas te voorschijn en hebben we van een allergie nooit meer iets gemerkt.
Naar alle waarschijnlijkheid werd dat veroorzaakt door stress.
Ook de oorontsteking is niet meer aan de orde geweest.

 

Beau & Nero

Beau en Nero verblijven al geruime tijd in opvang .
Er kwamen aanmeldingen voor Nero maar Beau was dan niet gewenst .
Ze konden echt niet zonder elkaar dus Nero alleen plaatsen was geen optie.
Later bleek dat Nero syndroom van down heeft en werd besloten beide honden voor altijd in opvang te houden.

Beautje overleed op 8-9-2022 op 13jarige leeftijd 

Truus wordt gesponsord door Matthijs ten Berge

Truus , een basset met een flinke gebruiksaanwijzing !
Door haar gedrag in meerdere gastgezinnen gewoond maar uiteindelijk functioneerde ze goed .
Om haar veel verdere ellende en verhuizingen te besparen ,mocht ze voor het leven in dat gastgezin blijven.

BJOEK
Op 18 oktober 2017 wordt bjoek aangemeld voor herplaatsing.
Bjoek is een kruising boerenfox/jack Russell geboren op 1 juli 2009, dus net 8 jaar oud.
De 2 dagen voordat we Bjoek ophalen is hij "op proef "bij een familielid geweest en Bjoek is dan ook danig de weg kwijt .
 
Al snel blijkt dat hij wat moeite heeft met andere honden en poezen, vooral onzeker en angstig gedrag.
Een hondje wat veel aandacht en tijd nodig had dus.
Bjoek vond een adoptant maar werd de volgende dag terug gebracht . Heimwee en daaruit voortvloeiend hapgedrag was de reden.
Bjoek kwam weer "thuis" en was daar dolgelukkig mee .
Het besluit werd genomen om Bjoek voor altijd in opvang te nemen , hier voelde hij zich thuis mag hij zichzelf zijn en het gaat goed met de roedel.

Bink kwam op 10 jarige leeftijd in opvang.
Woonde voornamelijk buiten maar als snel bleek dat hij erg gesteld is op aandacht en knuffels .
Nog fit voor zijn leeftijd maar al aardig grijs aan het worden.
Bink wordt op zijn leeftijd waarschijnlijk niet nogmaals verplaatst .

 

JENA

Jena een mix-meisje viel ons op tussen 700 andere honden in een asiel in Servie . Ze maakte diepe indruk op ons en omdat we nauw contact hebben met de Belgische stichting die het asiel ondersteund namen we contact op voor meer info over dit kleine meisje . 
Bij aankomst bleek al snel dat ze moeilijk te plaatsen zou zijn. Ze hechte zich zo aan het kleine roedel en "haar"mens dat verplaatsen een enorm litteken achter zou laten.  

 

 

 

 

 

Quinta

Een sint-hubertus-dame van toen net een jaar oud. Door een unieke afwijking niet geschikt om mee te fokken dus dan maar een spuitje.
We hebben haar opgehaald en na een paar fikse operaties ,waardoor ze meer dan een jaar in opvang moest blijven ,functioneert alles weer normaal. Echter heeft ze in dat jaar ook veel vrienden gemaakt in het roedel waar ze verblijft en omdat ze nog steeds onder controle staat bij de dierenarts heeft ook zij een vast plekje gekregen.

Heros

Lieve oude Heros werd ons onder de aandacht gebracht en een bevriende stichting in Frankrijk vroeg om hulp.
Achtergelaten in het bos ,zeer slecht ziend,mager en problemen met huid en oren. Door de Franse stichting al veel geholpen maar hij voelde zich niet thuis in een roedel van 100 .
We zijn hem zelf gaan halen ,zodat hij een comfortabele reis zou hebben. Is geopereerd aan zijn ogen en ziet weer een stuk beter.De oren enhuid wrdt nog volop aan gewerkt maar Heros heeft het naar zijn zin in het kleine roedel en bloeit op.

Van meet af aan was de afspraak dat hij niet meer verplaatst zou worden .

Vito

Nog piepjong ,net een jaar oud, maar al teveel meegemaakt om nogmaals de gok te nemen om hem te plaatsen. In "zijn"thuis doet hij het geweldig en wordt hij geaccepteerd zoals hij is . Vandaar het besluit om niet met hem te gaan sollen maar hem heerlijk te laten genieten van het leven .

 

Coco wordt gesponsord door Esther van Opstal

Coco

Deze lieve oude dame is een tijdlang beschikbaar geweest voor adoptie , maar recentelijk bleek dat haar zicht dermate achteruitgaat ,dat het niet lang meer zal duren voordat ze blind is . Dit samen met al haar andere fysieke ongemakken hebben ons doen besluiten om haar niet meer te verplaatsen. Ze mag lekker haar laatste levensfase doorbrengen in het "thuis"waar ze nu al langere tijd verblijft en het naar haar zin heeft met al die bassetmaatjes.

Bravo wordt gesponsord door Hans en Marie-Anne ten Berge

BRAVO

Een hulpvraag vanuit Shanghai bracht Bravo op ons pad.

Overreden door een auto, achtergelaten op straat door zijn baasje en opgevangen en verzorgt door Animal Rescue Shanghai . Maar in dat land geen kans voor gehandicapte hondjes dus contact gezocht met ons en natuurlijk staat onze deur wagenwijd open voor zo'n pechvogel als Bravo. 
Een geweldig gastgezin zal de rest van zijn leven voor hem gaan zorgen en wij staan natuurlijk garant voor de medische kosten van dit onvoorstelbare vrolijke en levenslustige manneke van 3 jaar .

Steeds meer honden die in permanente opvang verblijven dus, zij zullen waarschijnlijk nooit hun zo felbegeerde eigen gouden mandje vinden. Maar wij zullen deze honden tot het eind van hun dagen alle liefde, aandacht en verzorging geven, daarvoor staan wij garant!

Dat dit alles hoge kosten voor de stichting betekent mag duidelijk zijn. Elke huisdierenbezitter weet wat een bezoekje aan de dierenarts tegenwoordig kost, en dan hebben we het nog niet eens over de normale dingen zoals ontworming, inenting en niet te vergeten de kosten voor het voer.
 
Donna werd door Bea Enthoven opgemerkt toen ze nog in het asiel in Roemenië zat, en omdat Bea voor een oudere hond ging riep zij onze hulp voor Donna in. Maar echt losgelaten heeft zij Donna niet, want zij heeft haar financieel geadopteerd.
 
Dat heeft ons op het idee gebracht om mensen te vragen een van onze honden op afstand te adopteren, door die specifieke hond financieel te ondersteunen met een maandelijkse donatie.
Als u een hond op afstand wilt adopteren, kunt u ons daarover een berichtje sturen (jacobsark@gmail.com).
Als adoptant van de hond ontvangt u minimaal 6x/jaar een update over de hond met foto's, en als er redenen zijn om u vaker op de hoogte te brengen dan doen wij dat uiteraard.
 
Zoals Bea zei, in plaats van dat pakje sigaretten of die lekkere pizza éénmaal per maand een hond financieel ondersteunen; voor u zou het een kleine opgave zijn maar voor de stichting zou het een wereld van verschil betekenen!
 
Wij hopen op uw respons, waarvoor onze dank!
 

Wij hebben de ANBI-status, uw giften zijn aftrekbaar. Raadpleeg voor meer info de site van de Belastingdienst.

Stichting Jacob´s Ark
© 2012 - 2021