ADOPTIE OP AFSTAND

Mars, alias Mr. Snickers, wordt gesponsord door Hetty Schuurkes

De Stichting Jacob's Ark zet zich met name in voor de honden die moeilijker of misschien wel helemaal niet plaatsbaar zijn.

Dat zijn bijvoorbeeld de oudere honden of honden zoals Mars, alias Mr. Snickers. Hij verblijft al langere tijd in opvang en is moeilijk plaatsbaar omdat hij erg schrikachtig is, maar zeker ook vanwege de problemen die hij in het verleden met zijn pootjes heeft gehad en die de rest van zijn leven in hoge mate zullen beïnvloeden. Maar het manneke heeft nog zoveel plezier in zijn leven en gaat op zijn slechte pootjes toch elke dag weer graag mee voor een boswandeling. Mars zal de rest van zijn leven dagelijks medicatie nodig hebben voor zijn slechte skelet.
 
De meeste mensen die op zoek zijn naar een hond zien er toch erg tegenop om die financiële last op zich te nemen.
Mars heeft het thuis gekregen waar hij de rest van zijn leven mag doorbrengen. De stichting heeft hem in permanente opvang geplaatst, wat zoveel betekent dat we financieel verantwoordelijk voor hem blijven.

Jessy wordt gesponsord door Fleur Volckaerts

Jessy is in haar jonge leven al vele malen herplaatst. Ze is te klein voor de liefhebber van een Franse Basset maar het grootste probleem is haar hyperactiviteit, door veel van haar vorige eigenaren zwaar onderschat. Jessy hoeft niet meer te verhuizen, ze blijft in het gastgezin waar ze zich met haar liefste maatje Daantje prima vermaakt.

Daantje wordt gesponsord door Marion en Clive Lynes

Daantje was geplaatst maar kwam weer terug. Hij blijkt chronisch onzindelijk, rent van buiten naar binnen om zijn behoefte te doen, de omgekeerde wereld dus maar het is de wereld van Daantje. Onafscheidelijk van zijn vriendinnetje Jessy, en ook Daantje mag de rest van zijn leven doorbrengen in het gastgezin.

Bessie wordt gesponsord door Kristel Ramakers

Bessie is een schat van een hond, maar ze is al op leeftijd en krijgt speciaal (duur) voer omdat zij blaasproblemen heeft. Met dit voer heeft ze geen last van haar blaas, maar in combinatie met haar leeftijd maakt het Bessy moeilijk plaatsbaar en daarom verblijft zij in permanente opvang.

Donna wordt gesponsord door Bea Enthoven-Heijkoop

Donna komt uit een buitenlands asiel. Bang voor alles en iedereen, te bang om te leven! Maar in het gastgezin is zij wat uit haar schulp gekropen, haar grote steun daarbij is de Sint Bernard Hummel.

Donna is niet plaatsbaar, ze zou zo'n grote verandering niet overleven en daarom mag ook zij de rest van haar leven doorbrengen in het gastgezin.

Nolf wordt gesponsord door Jo en Annie Rietjens en door Trace van België

Nolf had als kettinghond en draaideur-asielbasset een zwaar verleden toen hij na verblijf in het gastgezin geadopteerd werd. Maar Nolf werd opnieuw afgestaan omdat het bij zijn nieuwe baasje toch allemaal niet wilde lukken.  Nolf heeft dezelfde problematiek met zijn pootjes als Mars maar in een veel verder gevorderd stadium, en hij zal de rest van zijn leven dagelijks medicatie nodig hebben. Hij geniet volop in het gastgezin nu hij minder pijn heeft en een middel kreeg om wat rust in zijn koppie te brengen, en wij zullen hem niet opnieuw herplaatsen omdat dat hem hoogstwaarschijnlijk definitief zou breken.
(Lees meer over Nolf op deze pagina).

Karel wordt gesponsord door Hélène van Asseldonk

Karel is een mooie bas en hij is ook erg lief. Maar hij kan zich ook op een heel andere manier manifesteren en voor veel baasjes is dergelijk gedrag een probleem. Het is zeer terecht niet iets wat zij van een basset verwachten, en haken al snel af als het gedrag van Karel tijdens een adoptiegesprek aan de orde komt. Wij willen het hem niet aandoen om geplaatst te worden en weer terug te komen, Karel heeft in de voorgaande jaren al genoeg moeten doorstaan en daarom hebben wij besloten dat hij in permanente opvang zal blijven, tenzij - en dat geldt ook voor enkele van de op deze pagina vermelde honden - DE baas voor Karel zich meldt, je weet uiteindelijk maar nooit.

Jumbo wordt gesponsord door Cisse Volckaerts

Jumbo is een kruising Jack Russel x Franse Basset. Wij vonden hem op Marktplaats, een hondje van 11 jaar dat moest verhuizen omdat hij steeds wegliep. Gelukkig werd hij aan ons overgedragen, maar een hondje van 11 jaar, daar beginnen niet veel mensen meer aan. Wij hadden direct een gastgezin voor hem waar hij in het gezelschap van andere dieren én lieve baasjes heerlijk van zijn gouden jaren mag genieten.

Bobby wordt gesponsord door Viviane Houben en Jean-Pierre Ramakers

Bobby was al ruimschoots een senior Beagle toen hij het veld moest ruimen omdat er een pup kwam. Ook dit ventje brengt samen met een jonger Beaglevriendje zijn oude dag door in het liefste gastgezin dat hij treffen kon.

 

Best veel honden die in permanente opvang verblijven dus, zij zullen waarschijnlijk nooit hun zo felbegeerde eigen gouden mandje vinden. Maar wij zullen deze honden tot het eind van hun dagen alle liefde, aandacht en verzorging geven, daarvoor staan wij garant!

Dat dit alles hoge kosten voor de stichting betekent mag duidelijk zijn. Elke huisdierenbezitter weet wat een bezoekje aan de dierenarts tegenwoordig kost, en dan hebben we het nog niet eens over de normale dingen zoals ontworming, inenting en niet te vergeten de kosten voor het voer.
 
Donna werd door Bea Enthoven opgemerkt toen ze nog in het asiel in Roemenië zat, en omdat Bea voor een oudere hond ging riep zij onze hulp voor Donna in. Maar echt losgelaten heeft zij Donna niet, want zij heeft haar financieel geadopteerd.
 
Dat heeft ons op het idee gebracht om mensen te vragen een van onze honden op afstand te adopteren, door die specifieke hond financieel te ondersteunen met een maandelijkse donatie.
Als u een hond op afstand wilt adopteren, kunt u ons daarover een berichtje sturen (jacobsark@gmail.com).
Als adoptant van de hond ontvangt u minimaal 6x/jaar een update over de hond met foto's, en als er redenen zijn om u vaker op de hoogte te brengen dan doen wij dat uiteraard.
 
Zoals Bea zei, in plaats van dat pakje sigaretten of die lekkere pizza éénmaal per maand een hond financieel ondersteunen; voor u zou het een kleine opgave zijn maar voor de stichting zou het een wereld van verschil betekenen!
 
Wij hopen op uw respons, waarvoor onze dank!
 

Wij hebben de ANBI-status, uw giften zijn aftrekbaar. Raadpleeg voor meer info de site van de Belastingdienst.

Stichting Jacob´s Ark
© 2012 - 2019