Jena

Jena is een gesteriliseerd teefje, geboren op +/- 18 oktober 2011.  Zij kwam op 24 maart 2018 in Nederland aan en verblijft sindsdien in een gastgezin.
Klik hier voor meer informatie over haar voorgeschiedenis, die is belangrijk om in gedachten te houden bij het lezen van de bevindingen van het gastgezin hieronder.  Van de een op de andere dag kwam ze in een totaal andere wereld terecht, een wereld die ze (waarschijnlijk) nooit gekend heeft, en ze doet het in die wereld wonderbaarlijk goed in zo'n korte tijd!

Jena is nog geen 'normale' huishond, ze is soms nog erg schrikachtig maar tegelijkertijd ook best wel brutaal.
Wandelen begint ze leuk te vinden maar binnen de bebouwde kom vindt ze dat nog wel een beetje eng, zeker als er verkeer langskomt.  Jena is 100% zindelijk maar ze doet haar behoefte nog niet buiten de tuin.  Met tijd en geduld zal dit ongetwijfeld veranderen.

Een erg mensgericht hondje, maar ze heeft wel een hondenmaatje nodig waaraan ze zich op kan trekken.  Als haar baasjes haar even alleen laten keft ze en klimt in de vensterbank om te kijken waar ze zijn.  Als ze echter samen met een andere hond is doet ze dat niet, en soms wil ze ook echt al spelen met een andere hond, het spelgedrag begint dus zeker te komen.

Jena hecht veel waarde aan een vast ritme zodat ze weet wat haar te wachten staat en wat van haar verwacht wordt;  een druk, actief gezin met jonge kinderen is dan ook geen geschikte omgeving voor haar.
Ze wil wel vaak geaaid worden, maar niet op schoot of opgepakt worden.  Het onzichtbare hondje van voorheen is verdwenen, ze duwt alles en iedereen aan de kant en zorgt ervoor dat ze voorop staat als er een aai of een koekje uitgedeeld wordt.  Als ze de kans krijgt haalt ze ook gewoon bij een andere hond (die dat toestaat) een koekje uit de bek.

Jena eet geen brokjes (nat noch droog), enkel vlees.  Ze kan het erg goed met alle andere dieren vinden, net als met mensen van alle leeftijden.  Ze kan mee in de auto maar is dan nog wel erg onrustig.

Ze heeft voor zover ons bekend geen medische geschiedenis, en voordat ze naar Nederland kwam is ze getest op Leishmania en heeft ze alle inentingen gehad.
Al met al is Jena een superlief hondje dat een superlief thuis verdient!  Een thuis waar begrip is voor haar verleden en waar mensen bereid zijn om nog veel energie in haar te steken want er is echt nog wel wat werk aan de winkel.

Wilt u misschien het nieuwe baasje van Jena worden en heeft u ruim voldoende tijd en aandacht om aan haar te besteden?  Kunt u haar een rustige, stabiele omgeving bieden, bent u reeds in het bezit van een lief hondenmaatje voor haar en heeft u geen gezin met jonge kinderen of kleinkinderen die veel over de vloer komen?
Vult u dan het Aanmeldingsformulier Adopteren in, dit verplicht u tot niets.  Als uit de informatie in het formulier blijkt dat u aan de voorwaarden voldoet, dan nemen wij contact met u op voor een oriënterend gesprek.
Het adoptietarief voor Jena wordt met een serieuze kandidaat besproken.


 

Stichting Jacob's Ark
© 2012 - 2019